Ruotsin tuliaisetKävimme perheen kanssa Tanskan Legolandissa ja matka sinne taittui autolla Etelä-Ruotsin läpi. Ehdin kuin ehdinkin poiketa muutamassa secondhand hand myymälässä, joista odotetusti löytyi suomalaista lasia edulliseen hintaan.


Nuutajärven 70-luvun tarrallinen maljakko vaaleansinisenä (taitaa olla mallinumeroltaan 1407) näyttää kivalta kimmeltäessään syksyn auringossa toisen saman mallin hiukan tummemman maljakon kanssa. Olen muistaakseni nähnyt näitä saman sarjan matalampia maljakoita myös Arabian tarroilla varustettuna. 


Maljakoiden pinta muistuttaa vedenpintaa tuulessa. Näitä maljakoita on näiden minulla olevien värien lisäksi ainakin vihreä, ruskea ja kirkas. Maljakko löytyi Myrorna-ketjun myymälästä, jossa oli kattava lasitavaroiden valikoima.Tamara Aladinin kääntömaljakon/kynttilänjalan (kuvassa keskellä ja apua miten pölyinen hylly) löysin alle neljällä eurolla Myrorna-ketjun toisesta liikkeestä, jossa Ikean maljakotkin oli hinnoiteltu korkeammalle kuin tämä kaunotar. Jokainen maa arvostaa oman maansa tuotteita vähän korkeammalle kun naapurin ja silloin löytöjen tekeminen edullisesti naapurista on melko helppoa.Löysin vielä edellä mainittujen lisäksi yhden hunajapytyn lisää vanhojen kaveriksi. Aiemmat omistamani pytyt olivat Arabian ja Gustavsbergin nyt tämä uusin löytö on varustettu Rörstrandin leimoilla. Kurkkaamatta pohjaan en osaisi sanoa mikä on kenenkin valmistama, niin samanlaisia ne keskenään ovat. Tietääkö joku tarkemmin miksi kolme tehdasta on valmistanut aivan identtisiä purnukoita? Rörtsrandin ja Arabian yhteyden ymmärrän, mutta kuinka Gustavsberg on  myös tehnyt näitä?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viimeisin löytö

Valoa kansalle

Hans-Agne Jakobssonin valaisin