Valoa kansalle


Tämä syksyn pimeys sai minut kaipaamaan lisää valonlähteitä kotiin ja kunnon kirppishamsterina tiesin että varastosta löytyy jo aiemmin kesällä hankittuja retrolamppuja. Tämä kuvissa näkyvä kuparinen röpelöpintainen lamppu on kotimaista tekoa ja nimeltään Virva. 


Lampun mainitaan muutamassa ei niin virallisessa nettilähteessä olevan 60-luvun tuote. Ukillani 
oli näitä mökillä ja siitä tunnistinkin lampun heti kun sen kirppiksen hyllyssä näin. Lamppuun liittyvän googlauksen tuloksena huomasin että näitä lamppuja myydään myös alkuperältään ruotsalaisina ja todella kovaan hintaan muutamilla kv-sivustoilla. 

Lamppu on erikoinen ja mielestäni kaunis. Se sopii hyvin tähän taloon, jossa sisustetaan fiiliksen mukaan. Vaihdoin lampun johdon uuteen. Lamppuun sopisi valkoista johtoa paremmin musta johto, mutta en osannut sitä ajatella johtoa ostaessani.
Sitten on toinenkin lamppu. Ystäväni oli huutanut sen huutokaupasta edullisesti ja antoi sen minulle kun tietää että nämä erikoisemmat tavarat otan mielelläni vastaan. Tämä on menossa lastenhuoneeseen kun se sinne väriensä puolesta sopii.


Olen yrittänyt etsiä tähän liittyen tietoa vaikka mistä, mutta kun lampussa ei ole mitään tekstiä, niin se vaikeuttaa tunnistamista. Epäilen että tämä on Keski-Euroopasta ja 60-70 -luvulta. Tuskin selviää aivan heti mikä tämä on lamppujaan. Salaisuus toivottavasti ratkeaa jossain vaiheessa. Meillä makkarin katossa roikkui lähes pari vuotta vanha lamppu, joka viime viikolla paljastui ruotsalaisen Hemi-merkin tuotteeksi.

Nana aina tarkastaa tavarat. Että mitä hassuja juttuja on taas tuotu kotiin? Noppa Lampulle kaipailen valmistajaa. Jos vain jollain on tietoa niin vinkatkaa.

Kommentit

 1. Sulla oli edellisen blogisivuston puolella postaus koskien Dorigo Designin Lunatica-tuoleja. Mulla olis sulle niistä jakkaroista muutama kyssäri, nakkaatko mulle sähköpostia heidijsalmela@gmail.com :)

  VastaaPoista
 2. Mitä materiaalia tuo keltainen lamppu on?

  VastaaPoista
 3. Hei! Minulla on tuo samainen noppavalaisin isotädin peruja. Hänen äitinsä sen voitti kuulemma arpajaisissa 60-luvun alussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos tiedät mitään muuta valaisimesta, kertoisitko minullekin osoitteeseen mmlamminen@gmail.com
   Kiitos paljon

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viimeisin löytö

Hans-Agne Jakobssonin valaisin