Viimeisin löytö

Pitkästä aikaa kirjoittelen löydöistäni myös täällä blogin puolella. Blogikin on muuttanut Lilyn osoitteesta Bloggeriin, jonka käyttöä yritän tässä samalla harjoitella.


 Löytöni on kuvassa oikealla näkyvä Riihimäen lasin keltainen Sulttaani-sarjan kynttilänjalka, jonka on suunnitellut Nanny Still. Kivaa että se oli juuri väriltään keltainen, koska olen koko ajan ihastunut enemmän ja enemmän näihin keltaisiin lasiesineisiin.


Löytöpaikkana toimi tälläkin kertaa Kierrätyskeskus, josta aina silloin tällöin tekee törkeän hyviä löytöjä. Tälle oli laitettu kahden euron hintalappu josta sain vielä kanta-asiakas alennuksen. Löytö oli tipalla jäädä jollekkin muulle onnekkaalle, koska mukana ollut alakoululainen oli jo sitä mieltä että kiertely paikassa on kestänyt aivan liian kauan.


Onneksi sain kuitenkin vielä kurkata vähän tarkemmin yhteen hyllyväliin, josta tämä kaunotar löytyi. Näitä kynttilänjalkoja on valmistettu Riihimäellä vuosina 1967-1969. Nanny Stillin kerrotaan saaneen inspiraation Sulttaani-sarjaan Turkin matkallaan.


Sarjaan kuuluu paljon erilaisia esineitä monissa väreissä kulhoista upeaan karahviin. Vasemmalla on sarjaan kuuluva viini?pikari, jonka löysin muutama vuosi sitten. Muuten näitä en ole juurikaan kirppiksiltä löytänyt edes korkealla hinnalla. 


Tässä samassa vielä kuva huutokaupasta ostetusta Tamara Aladinin Amuletti maljakosta, josta maksoin ihan kunnon hinnan. Se on myös tätä ihanaa keltaista lasia. 😍😍😍

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valoa kansalle

Hans-Agne Jakobssonin valaisin