Viehättävä Vellamo
Kalevalaisessa runoudessa Vellamo on veden emäntä, Ahdin puoliso. Vellamo nimeä kantaa myös Valto Kokon 1980-luvulla Iittalalle suunnittelema lasisarja. Löysin omaan Vellamo kokoelmaani täydennystä. Suuren tarjoilu kulhon nimittäin. Sen hinta oli kolmisen euroa. Jos Iittalan tarra olisi ollut vielä kulhossa kiinni olisi hintakin varmasti ollut hiukan erilainen. Mielestäni kulho ei ole aivan arkinen ja sopisikin sen vuoksi paremmin hiukan juhlavampaan kattaukseen kuin arkiastiaksi.


Sarjan maljakkoja mulla on ollut jo ennestään muutama. Pienempää maljakko kokoa voisin kuvitellä käyttäväni myös olutlasina, vaikkei niitä siihen tarkoitukseen olekaan varsinaisesti tarkoitettu.

Iittala on aloittanut maaliskuussa Iittala Vintage- palvelun, joka ostaa ja myy Iittalan ja Arabian vanhoja astioita. Onko kukaan kokeillut palvelua? Helpottaa ainakin puuttuvien astioiden löytämistä, mutta tietty yllätyksellisyys, joka kirpparikäynneissä on mukana jää pois. Niille, jotka haluavat vaihtaa vanhat astiansa uusiin palvelu kuulostaa kätevältä. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Viimeisin löytö

Valoa kansalle

Hans-Agne Jakobssonin valaisin