Kesäloman kirppistelyt


Huh hellettä. Säät suosivat kesälomareissulla, mutta kiertämistäni kirpputoreista suurin osa tarjosi lähinnä askelia aktiivisuusrannekkeeseen. Onneksi kuitenkin yksi kirppari oli nimensä arvoinen.


Nimittäin Savonlinnan Kympintori, jonka vitriinistä ostin nämä kaikki ihanat lasiesineet. Kaj Frankin kuvissa näkyvä maljakko on Nuutajärven lasia ja 1960-luvulta. 18 euroa oli mielestäni aika edullinen hinta tarrallisesta maljakosta.


Yleensä en osta juurikaan vitriineissä olevia esineitä, mutta nyt helle sekoitti pään pahemman kerran ja valikoin sieltä kokonaista kolme mielestäni laatuun nähden edullisinta esinettä. 


Riihimäen lasin Carmen kääntömaljakko/kynttilänjalka on ollut ollut jo kauan himotuimpien listallani, mutta aiemmin hintapyynnöt ovat olleet aivan poskettomia. Tällä kertaa 35 euroa oli mielestäni ihan kohtuullinen hinta tarrallisesta maljakosta.


Hellepäivän auringossa tämä punainen Carmen näyttää aivan upealta. Carmenin on suunnitellut Tamara Aladin ja sitä on valmistettu 1960 -luvulla.


Viimeinen ostos oli Miranda kermakko, joka on kiva lisä sarjaan, jota löytyy minulta jo ennestään kirkkaana, ruskeana, sekä vihreänä. Käytän eri värejä kattauksessa sekaisin, koska jokaista väriä on vain muutama kappale. Miranda sarja on Heikki Orvolan ja sekin ilmeisesti 60-luvulta.


Pidän mieluiten kesäloman loppukesästä, kun kesän marja- ja sienisato alkaa kypsyä, joten vielä on aikaa myös koluta muutama kirppis kesäreissujen yhteydessä. Mitkä on teidän parhaat kirppislöydöt tänä kesänä?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valoa kansalle

Viimeisin löytö

Hans-Agne Jakobssonin valaisin